Groepenkast vervangen?

Werkt u groepenkast niet meer goed of is deze verouderd? Wanneer repareren geen optie is moet uw groepenkast vervangen worden. Voldoet uw huidige groepenkast niet meer? Bij ons ben je gegarandeerd van top kwaliteit!

Een groepenkast vervangen is vaak nodig als je huidige groepenkast is verouderd of je speciale componenten nodig hebt, zoals een fornuisgroep.

Doe de prijscheck om te kijken hoeveel je kwijt bent om je groepenkast te laten vervangen!

ABB groepenkast vervangen

Oude groepenkast vervangen?

Oude en verouderde groepenkast vervangen voor een nieuwe en veilige? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het vervangen van groepenkasten voor zowel particulieren als bedrijven. Onze vakkundige monteurs zorgen ervoor dat de vervanging van je groepenkast snel en efficiënt gebeurt. Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis van de laatste technologieën, kun je erop vertrouwen dat je nieuwe groepenkast voldoet aan de laatste veiligheidsnormen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of een afspraak voor een inspectie van je huidige groepenkast. Laat je oude groepenkast vervangen en slaap gerust met de wetenschap dat uw elektriciteitsvoorziening veilig en betrouwbaar is.

Wij scoren bij onze klanten (5/5)
5/5

Wanneer groepenkast vervangen?

Een groepenkast vervangen is over het algemeen nodig wanneer u een oude woning heeft. Gemiddeld gaat een groepenkast 20 tot 25 jaar mee. De groepenkast vervangen in uw woning hoeft hierdoor maar één keer in een lange tijd te gebeuren. Als u nog oude stoppen (draaizekeringen) heeft, wordt er aangeraden om de groepenkast te vervangen voor een moderne installatie. In de volgende gevallen kan het zijn dat uw groepenkast vervangen moet worden:

  • Bij het aansluiten van nieuwe apparaten
  • Bij een verouderde groepenkast
  • Bij het uitbreiden van uw keuken
  • Voor krachtstroomvoorzieningen
  • Bij het verplaatsen van de meterkast
  • Bij het plaatsen van zonnepanelen of andere elektrische installaties

Groepenkast vervangen bij nieuwe installatie of apparatuur

Wanneer u nieuwe apparatuur gaat aansluiten in uw woning, zoals bijvoorbeeld een nieuwe vaatwasser of wasmachine, kan het zijn dat uw groepenkast vervangen moet worden. Gaat u zonnepanelen plaatsen of andere elektrische installaties? Wanneer een apparaat meer dan 2000 Watt vermogen heeft moet deze worden aangesloten op een aparte groep. Voor zonnepanelen wordt er ook een aanpassing gemaakt in de groepenkast. Het ligt er aan hoeveel panelen u op uw dak heeft liggen. Boven de 24 panelen is het verplicht om het op 3-fase aan te sluiten. Wilt u weten of uw groepenkast vervangen moet worden of kan worden uitgebreid? Neem contact op voor vrijblijvend advies van een gecertificeerd installateur.

Groepen aansluiten

Het aansluiten van de groepen hoort natuurlijk ook bij het vervangen. Bij het aansluiten van een groepenkast is het essentieel dat de stroom goed verdeeld wordt. De stoppen kunnen er namelijk uit klappen wanneer dit niet het geval is. Voor extra beveiliging moet er een aardlekschakelaar worden aangesloten. Deze zorgt ervoor dat er geen groepen worden overbelast, er geen lekstroom ontstaat, en apparaten niet zullen doorbranden. Dit is zeker van belang in vochtige ruimtes als de badkamer en keuken.

Groepenkast laten vervangen?

Het vervangen van een groepenkast moet zorgvuldig gebeuren en door een specialist worden uitgevoerd. U kunt bij ons terecht voor al uw groepenkast gerelateerde vragen. Neem vrijblijvend contact op en krijg advies op maat voor uw situatie.

Snel een prijsopgave?

Wij sturen je zo snel mogelijk een prijsopgave op maat!

Op tijd uw groepenkast vervangen betekent een veilige woning!

Er is tegenwoordig veel vraag naar nieuwe groepenkasten in woningen. Dit is een gevolg van de steeds verder uitbreidende elektrische installaties in woningen door verduurzaaming of verbouwingen. Ook hebben we steeds hogere stroomverbruikers in de woning gekregen, waardoor uitbreiding of vervanging van de oude groepenkast nodig is. 

 

In oudere woningen zijn vaak nog groepenkasten met een paar groepen die worden beveiligd door smeltveiligheden (stoppen). In sommige gevallen ontbreekt er een aardlekschakelaar, waardoor alleen beveiliging wordt verkregen bij een kortsluiting of een overbelasting maar niet bij een lekstroom. 

 

In de nieuwe groepenkasten zitten tegenwoordig minimaal twee aardlekschakelaars, omdat de regelgeving (NEN-1010) dit voorschrijft. 

 

Veel mensen staan niet stil bij de functie van de groepenkast en kijken alleen maar naar de aanschafprijs. Als we nagaan dat een groepenkast de bewoners dient te beschermen tegen elektrische storingen, dan laat dit de essentie zien van het tijdig onderhouden of vervangen van de groepenkast.

veilig groepenkast vervangen
Chat openen
Klik om een aanvraag te doen op Whatsapp
Scan de code
Hoi!

Je kunt ook via Whatsapp een aanvraag doen, wel zo makkelijk!