Groepenkast vervangen?

Laat je groepenkast vervangen door ons! 100% veilig en wij leveren altijd top kwaliteit!

Het vervangen van de groepenkast is vaak nodig als je huidige groepenkast is verouderd of dat je speciale componenten nodig hebt, zoals een fornuisgroep.

Doe de prijscheck om te kijken hoeveel je kwijt bent om je groepenkast te laten vervangen!

ABB groepenkast vervangen

Waarom wij:

Oude groepenkast vervangen

Een groepenkast is onderdeel van de meterkast in uw woning. Deze hoeft niet jaarlijks vervangen te worden. Het kan zijn dat u een verouderde groepenkast heeft of een uitbreiding nodig heeft vanwege een nieuwe elektrische installatie. De groepenkast vervangen is meestal de beste oplossing wanneer deze verouderd is of uitbreiden niet meer mogelijk is. Het is belangrijk dat de groepenkast op de juiste manier wordt aangesloten door een gecertificeerd installateur. Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang de beste prijs voor het vervangen van uw groepenkast!

Wanneer groepenkast vervangen?

Een groepenkast vervangen is over het algemeen nodig wanneer u een oude woning heeft. Gemiddeld gaat een groepenkast 20 tot 25 jaar mee. De groepenkast in uw woning hoeft hierdoor maar één keer in een lange tijd te worden vervangen. Als u nog oude stoppen (draaizekeringen) heeft, wordt er aangeraden om de groepenkast te vervangen voor een moderne installatie. In de volgende gevallen kan het zijn dat uw groepenkast vervangen moet worden:

  • Bij het aansluiten van nieuwe apparaten
  • Bij een verouderde groepenkast
  • Bij het uitbreiden van uw keuken
  • Voor krachtstroomvoorzieningen
  • Bij het verplaatsen van de meterkast
  • Bij het plaatsen van zonnepanelen of andere elektrische installaties

Groepenkast vervangen bij nieuwe installatie of apparatuur

Wanneer u nieuwe apparatuur gaat aansluiten in uw woning, zoals bijvoorbeeld een nieuwe vaatwasser of wasmachine, kan het zijn dat uw groepenkast vervangen moet worden. Gaat u zonnepanelen plaatsen of andere elektrische installaties? Wanneer een apparaat meer dan 2000 Watt vermogen heeft moet deze worden aangesloten op een aparte groep. Voor zonnepanelen wordt er ook een aanpassing gemaakt in de groepenkast. Het ligt er aan hoeveel panelen u op uw dak heeft liggen. Boven de 24 panelen is het verplicht om het op 3-fase aan te sluiten. Wilt u weten of uw groepenkast vervangen moet worden of kan worden uitgebreid? Neem contact op voor vrijblijvend advies van een gecertificeerd installateur.

Groepen aansluiten

Het aansluiten van de groepen hoort natuurlijk ook bij het vervangen. Bij het aansluiten van een groepenkast is het essentieel dat de stroom goed verdeeld wordt. De stoppen kunnen er namelijk uit klappen wanneer dit niet het geval is. Voor extra beveiliging moet er een aardlekschakelaar worden aangesloten. Deze zorgt ervoor dat er geen groepen worden overbelast, er geen lekstroom ontstaat, en apparaten niet zullen doorbranden. Dit is zeker van belang in vochtige ruimtes als de badkamer en keuken.

Groepenkast laten vervangen?

Het vervangen van een groepenkast moet zorgvuldig gebeuren en door een specialist worden uitgevoerd. U kunt bij ons terecht voor al uw groepenkast gerelateerde vragen. Neem vrijblijvend contact op en krijg advies op maat voor uw situatie.

Wij scoren bij onze klanten (5/5)
5/5

Zorg dat uw huis veilig is!

Er is tegenwoordig veel vraag naar nieuwe groepenkasten in woningen. Dit is een gevolg van de steeds verder uitbreidende elektrische installaties in woningen door verduurzaaming of verbouwingen. Ook hebben we steeds hogere stroomverbruikers in de woning gekregen, waardoor uitbreiding of vervanging van de oude groepenkast nodig is. 

 

In oudere woningen zijn vaak nog groepenkasten met een paar groepen die worden beveiligd door smeltveiligheden (stoppen). In sommige gevallen ontbreekt er een aardlekschakelaar, waardoor alleen beveiliging wordt verkregen bij een kortsluiting of een overbelasting maar niet bij een lekstroom. 

 

In de nieuwe groepenkasten zitten tegenwoordig minimaal twee aardlekschakelaars, omdat de regelgeving (NEN-1010) dit voorschrijft. 

 

Veel mensen staan niet stil bij de functie van de groepenkast en kijken alleen maar naar de aanschafprijs. Als we nagaan dat een groepenkast de bewoners dient te beschermen tegen elektrische storingen, dan laat dit de essentie zien van het tijdig onderhouden van de groepenkast.

veilig groepenkast vervangen

Snel een prijsopgave?

Wij sturen u zo snel mogelijk een prijsopgave op maat!