Groepenkast uitbreiden?

Laat door ons je groepenkast uitbreiden! 100% veilig en wij leveren altijd top kwaliteit!

Wij installeren enkel de groep in de groepenkast en sluiten de kabel aan. Wij trekken geen kabels, onze werkzaamheden gaan niet verder dan de meterkast.

Doe de prijscheck om te kijken wat je kwijt bent om je groepenkast uit te laten breiden!

installatieautomaat van ABB voor in de groepenkast volt

Waarom wij:

Groepenkast uitbreiden of vervangen?

Een groepenkast uitbreiden is mogelijk als je al een moderne groepenkast hebt met normale schakelautomaten. Heb je nog een oude stoppenkast? Dan moet je eerst de groepenkast vervangen. Als je een moderne groepenkast hebt is het handig om te kijken of je nog ruimte hebt in de groepenkast voor extra groepen. Mocht je hier geen verstand van hebben, dan kunnen wij je hierbij helpen.

Wanneer groepenkast uitbreiden?

Een groepenkast uitbreiden is vaak nodig wanneer je nieuwe elektrische apparaten gaat aansluiten in je woning. Wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe keuken gaat plaatsen, heb je vaak een aparte groep nodig om de apparaten zoals een oven en een vaatwasser aan te sluiten. Als er niet genoeg groepen zijn en je de elektrische apparaten tegelijk gebruikt, zullen de groepen eruit springen.

Waarom groepenkast uitbreiden?

Je groepenkast uitbreiden is in veel gevallen nodig om kortsluiting te voorkomen. Wanneer een apparaat een vermogen heeft van 2000 Watt of hoger, dan heb je altijd een nieuwe groep nodig. Bij de aanschaf van elektronische apparaten zoals een droger of wasmachine is het vaak raadzaam om een groep erbij te laten plaatsen. Omdat deze een vermogen hebben richting het maximaal toelaatbare van één groep kan dit ervoor zorgen dat een groep overbelast raakt. Let wel op, wij trekken geen kabels maar installeren enkel de groep in de groepenkast en sluiten de kabel aan. Daarnaast is de komst van een inductie kookplaat een reden om de groepenkast uit te breiden met een fornuisgroep/ kookgroep. Als laatst kan een verbouwing of het nemen van zonnepanelen ook een reden zijn om een groep te laten monteren in de groepenkast.

Groepenkast uitbreiden met extra groepen

Over het algemeen heeft een groep maximaal 16 ampère. Dankzij deze beveiliging kan een groep niet meer dan 3600 Watt dragen. Zonder deze beveiliging kan er kortsluiting ontstaan, in zo’n geval raakt een groep overbelast en schakelt hij uit. Ook de aardlekschakelaar kan overbelast raken. Door het juiste aantal groepen te installeren per aardlekschakelaar zorg je ervoor dat deze niet overbelast raakt. In Nederland mag je niet meer dan 4 groepen op één aardlekschakelaar plaatsen.

Hoeveel groepen heb ik nodig?

Kijk vooraf goed hoeveel apparaten je gaat aansluiten zodat je weet hoeveel fasen en aardlekschakelaars je moet hebben. Voor elke 4 groepen moet je namelijk een aardlekschakelaar aansluiten en op 1 fase kunnen maximaal 12 groepen. Een kookgroep komt voort uit 2 eindgroepen maar is samengevoegd tot 1 groep. Weet je niet hoeveel groepen je nodig hebt? We helpen je graag vrijblijvend verder!

Wat kost een groepenkast uitbreiden?

Wil je een groepenkast uitbreiden of vervangen? Wij zijn een gecertificeerd installatiebedrijf gespecialiseerd in groepenkasten. De kosten voor een groepenkast uitbreiden zijn afhankelijk van diverse factoren. Je hebt namelijk te maken met een uurtarief voor de installatie en materiaalkosten. De kosten voor het uitbreiden van een groepenkast moeten over het algemeen per situatie worden ingeschat. Kies er altijd voor om de installatie te laten doen door een specialist, zodat de installatie veilig en volgens de NEN-1010 norm wordt uitgevoerd. Mocht je nog met vragen zitten, schroom niet om vrijblijvend contact op te nemen! Wij helpen jou om de juiste keuze te maken.

Wij scoren bij onze klanten (5/5)
5/5

Snel een prijsopgave?

Wij sturen zo snel mogelijk de prijsopgave!

Klik of sleep een bestand naar dit veld om te uploaden.
Chat openen
Klik om een aanvraag te doen op Whatsapp
Scan de code
Hoi!

Je kunt ook via Whatsapp een aanvraag doen, wel zo makkelijk!