Meestgestelde vragen
Hopelijk kunnen onderstaande vragen je verder helpen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!
- Wanneer een gebouw een woonfunctie heeft (woning, hotel, pension) dan dienen alle elektriciteitsgroepen te zijn beveiligd achter een aardlekschakelaar.
- Er mogen niet meer dan vier groepen achter één aardlekschakelaar worden geplaatst.
- Vanaf twee groepen moeten er minimaal twee aardlekschakelaars worden toegepast.
- Iedere groepenkast moet zijn voorzien van een hoofdschakelaar.
- Wasmachine, droger, vaatwasautomaat etc. moeten ook achter een aardlekschakelaar tenzij deze VAST zijn aangesloten (b.v. met een wasmachineschakelaar)
- Gebruikte componenten dienen dubbelpolig af te schakelen (fase en nul)
- Elektrische installaties zijn veilig (art. 3.4)
- Werkzaamheden aan, met en nabij installaties worden veilig uitgevoerd (art. 3.5)
Alle geïnstalleerde producten zijn voorzien van een KemaKeur.
Wij zijn voornamelijk gespecialiseerd in het installeren en plaatsen van groepenkasten. Wij trekken verder geen kabels of doen andere elektrotechnische klusjes in het huis.
Kleine klussen in de meterkast doen wij in overleg vaak wel. Bijvoorbeeld: stopcontacten bijplaatsen in de meterkast.
Ja, wij bieden 2 jaar garantie. Op het product zit vaak bij online registratie 8 jaar garantie gegeven. Dit wordt in overleg bij de installatie besproken.
Wij werken alleen met de A-merken: EMAT, ABB en Hager. Dit zijn solide groepenkasten van top kwaliteit.
Wij werken alleen in de provincie Utrecht. Hopelijk kunnen wij snel uitbreiden naar andere provincies!
De vervanging van een groepenkast duurt vaak tussen de 2,5 – 4 uur.
Een groepenkast laten uitbreiden duurt vaak tussen de 1 – 3 uur.
Redenen om je groepenkast te vervangen
Er zijn verschillende redenen om je groepenkast of stoppenkast te vervangen. Eigenlijk als je nog een kast met stoppen (draaizekeringen) hebt, is dit al een reden op zich om de groepenkast te vervangen. Telkens een nieuwe zekering vervangen als er een storing is, is niet alleen vervelend, maar kan ook gevaarlijk zijn. Daarnaast moeten de nieuwe groepenkasten nu aan veel meer eisen voldoen dan vroeger, zowel de materialen als het installeren van de bedrading. Zoals, dat er tegenwoordig maximaal 4 groepen onder 1 aardlekschakelaar mag zitten.
Een andere reden kan zijn dat je wil uitbreiden wegens een verbouwing van de keuken of wellicht het plaatsen van zonnepanelen. Er zit ook nog verschil tussen 1-fase en een 3-fase groepenkast. Deze transitie kun je aanvragen bij de energieleverancier. Als je hierin een verandering laat maken, zal de leverancier eerst willen dat de groepenkast wordt vervangen.